Twee persdagen zijn op de Salon de l’Auto Genève 2006 eigenlijk niet genoeg om al het nieuws dat er te zien is in je op te nemen. Zelden was er zo’n overvloed aan primeurs te bewonderen.

Autokopen.nl was er voor u en verzamelde er al het nieuws. Vrijwel alle automerken kwamen wel met één of twee nieuwe typen op de proppen. Een volledig overzicht vindt u op onze Genève-pagina

DAIHATSU gaat een superdruk jaar tegemoet. De nieuwe Terios, die 20 cm langer en 15 cm
breder is dan zijn voorganger, staat vanaf eind april bij de dealers. Hij kost vanaf 19.999 euro. Dat is 1.500 euro meer dan de oude Terios kostte. Maar dan krijg je nu wel een geheel nieuw model, dat groter, moderner en dus beter is dan voorheen. Bovendien heeft de nieuwkomer een 1,5 liter motor met 106 pk in plaats van de 1,3 liter met 86 pk bij de vorige versie. Je krijgt bij de nieuwkomer dus ook nog een 20 pk extra.
De compacte Trevis staat vanaf augustus bij de Daihatsu-dealer. Zijn prijs is nog niet bekend. De links-gestuurde Copen – tot nu was hij enkel leverbaar met rechts stuur – is per eind april te koop voor 20.995 euro; op het prijskaartje van het rechts-gestuurde type staat 20.695 euro.