De Volkswagen Eos is deze zomer leverbaar in Nederland. De coupé-cabriolet is nu al te bestellen vanaf 33.600 euro.

Volkswagen had graag de blits willen maken met het inklapbare metalen dak, maar aangezien dat inmiddels redelijk gewoontjes is, moesten de ontwerpers in Wolfsburg iets nieuws bedenken. Ze kozen ervoor de metalen overkapping te voorzien van een glazen schuif/kanteldak om toch nog iets ‘unieks’ te kunnen presenteren.

Uniek is ook de uitrusting van de Volkswagen Eos, dat wil zeggen dat er slechts één uitvoering is. Deze is overigens wel behoorlijk compleet, met onder meer 16 inch lichtmetalen velgen, mistlampen, verchroomde grille, airconditioning, cruise control, sportstoelen en lederen accenten. Als optie kan er nog wel een set rolkoffers worden besteld, die speciaal zijn ontworpen voor de bagageruimte van de Eos.

De Volkswagen-dealers accepteren vanaf heden bestellingen van de Eos en de levering zal in juni van start gaan. Als eerste rollen de 2.0 FSI en 2.0 T-FSI aangedreven modellen van de band, een maand later gevolgd door de 1.6 FSI en 2.0 TDI. In het najaar wordt de reeks afgerond met de snelste en meest sportieve variant: de 3.2 VR6 met 250 pk.