Kleine auto’s zijn populair. Voor de prijs, extra versterkt door het lage verbruik en voor het gemak. De eisen aan deze auto’s worden daardoor ook steeds hoger. Rijdende koekblikken zijn verleden tijd, zelfs de kleinste modellen worden rijk aangekleed. Het nieuwste voorbeeld: de Daihatsu Trevis.

In Japan is deze auto bekend als Mira Gino en veelvuldig te zien in het straatbeeld. Op de Salon van Genève werd de Daihatsu Trevis aan Europa voorgesteld en aan het eind van de zomer zal het model bij de Nederlandse dealers te vinden zijn. Tegen die tijd zal het nieuwe milieusubsidiebeleid van de overheid van kracht zijn en kan de Trevis, met een CO2-uitstoot van 114 gram per kilometer, rekenen op 500 euro korting.

De Trevis heeft dezelfde krachtbron als de Cuore. Deze 1.0 liter driecilinder met dynamische variabele kleptiming kenmerkt zich door een bijzonder laag verbruik van 4,8 liter per honderd kilometer. Ook het formaat en de scherpe draaicirkel van 8,8 maakt de Trevis een geschikte stadsauto. Rond speelt ook een belangrijke rol in het design van de auto, die bovendien is voorzien van een speciale lak met extra glans en elegant interieur.