Smart ligt momenteel misschien niet bij iedereen in de gratie, medewerkers van de NedCar-fabriek waar de forfour (nog) gemaakt wordt beraden zich op snode plannen, maar de makers van de compacte autootjes houden vast aan hun modieuze imago.

De Nederlandse modeontwerpster Judith Osborn heeft haar naam verbonden aan een oplage Smart waarvan er nog minder verkocht gaan worden dan normaal. In totaal worden slechts vijftig exemplaren van de fortwo en forfour aangekleed in het door Osborn samengestelde ensemble. Dat wil zeggen met lederen bekleding en opvallende kleurtjes.

De collectie ‘smart by Judith Osborn’ bestaat uit drie modellen, de fortwo cabrio en coupé en de forfour. De basis van het actiemodel is de gangbare passion-uitvoering, met lichtmetalen velen, bredere banden, lederen stuurwiel en glazen dak met zonwering. Met een paar extra stickers, waarvan je zelf de plaats kan bepalen, komt de prijs voor de smart fortwo coupé Osborn op 14.950 euro. De cabrio kost 17.900 euro en de forfour in de Judith Osborn-uitrusting staat voor 19.970 euro op de prijslijst.