Na de Octavia Combi heeft Skoda nu ook de nieuwe Roomster uitgerust met het Scout-pakket. De Roomster met de uitstraling van een terreinwagen wordt de komende week op de Essen Motor Show gepresenteerd en reist daarna direct door naar de salon van Bologna.

Dat de Roomster Scout er terreinwaardiger uitziet dan de reguliere versie, wil niet zeggen dat hij dat ook is. De aandrijving gaat bijvoorbeeld nog altijd via de voorwielen. De aanpassingen zijn dus vooral optisch. Al kunnen de stootlijsten en zilverkleurige beschermplaat aan de achterzijde natuurlijk van pas komen. De Roomster Scout onderscheidt zich verder met extra donker getinte achterramen en speciale stoelbekleding. De 16-inch lichtmetalen velgen zijn speciaal voor de Roomster Scout ontworpen. Ze zijn ook een maatje groter verkrijgbaar.

De Skoda Roomster Scout oogt niet alleen forser, hij is ook groter dan zijn bravere familieleden. Om precies te zijn 14 mm langer, 11 mm breder en 43 mm hoger. De Skoda Roomster Scout maakt begin 2007 zijn opwachting in Nederland. Hij is leverbaar met vier verschillende motoren. De 1.4 16V en 1.6 16V benzinemotoren en de driecilinder 1.4 TDi en viercilinder 1.9 TDi zijn allemaal gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. De 1.6 is ook leverbaar met een zestraps automatische transmissie.