Daihatsu wilde op de Salon van Parijs natuurlijk goed voor de dag komen en heeft daarom de modellen flink aan het sporten gezet. Op de autotentoonstelling in Frankrijk toonden de Terios en Sirion hun versgekweekte spierbundels.

Daihatsu wil met de Sport-concepten aantonen dat sportiviteit en zuinigheid best samen kunnen gaan. De Terios Sport is flink sterker uit het fitnessprogramma tevoorschijn gekomen. De motor levert in plaats van 105 nu 131 pk vermogen. Overnodige ballast, zoals het reservewiel achterop, is weggewerkt en de Terios oogt duidelijke sportiever met 18 inch velgen en een gesloten grille. Het gezegde dat wie er goed uitziet, zich ook goed voelt van binnen, gaat zeker voor de Terios Sport op. Het innerlijk bevat onder meer kuipstoelen en fraaie afwerking.

Sirion
De Sirion Sport komt nog imposanter over, met dikke bumpers. Aan de voorzijde zijn de mistlampen geïntegreerd en aan de achterkant is de vorm van een diffusor in de bumper aangebracht. De twee uitlaatpijpen zijn naar de hoeken verplaatst. Sideskirts en 16 inch velgen complementeren de sportieve uitstraling van de Sirion. De eveneens aanwezige kuipstoelen onderstrepen dit karakter.

Optie
De Sirion Sport heeft dezelfde krachtbron als de Terios Sport. Hoewel de modellen vooralsnog niet in productie genomen zullen worden, verwachten we deze motor zeker terug te zien. Daihatsu geeft overigens aan het sportpakket wellicht als optie aan te kunnen gaan bieden.