De Consumentenbond noemt de Daihatsu Cuore een aanrader. Het is één van de meest betrouwbare auto’s op de Nederlandse markt en kent bovendien de laagste maandelijkse autokosten.

In het oktobernummer van de Consumentengids staat een overzicht van het autokostenonderzoek. Daaruit blijkt dat de kosten voor nieuwe auto’s vooral zijn gestegen door hogere nieuwprijzen en lagere inruilprijzen. De Daihatsu Cuore kost echter nog geen 7.000 euro en kent een relatief hoge inruilwaarde, zodat de afschrijvingskosten zeer laag blijven.

De kosten blijven bovendien laag doordat een Cuore gemiddeld minder bezoekjes hoeft te brengen aan de garage. De Consumentenbond plaatst Daihatsu zelfs in de top drie van betrouwbaarste automerken. Tel daar de lage brandstofkosten bij op, de Cuore is immers de zuinigste vierpersoons benzineauto van Nederland en u komt uit op een aantrekkelijk financieel plaatje. Een nieuw aangeschafte Cuore, waarmee men 2,5 blijft rijden, kost volgens de Consumentenbond gemiddeld 349 euro per maand.