De Dodge Avenger is onderweg naar Parijs. Attente havenmedewerkers hebben de auto die op de boot naar Frankrijk werd gezet op de gevoelige plaat vastgelegd. Met de nieuwe Avenger wil DaimlerChrysler wraak nemen op de matig presterende Chrysler Sebring.

De Avenger is de officiële opvolger van de Dodge Stratus en een doorontwikkeling van de Chrysler Sebring. Het saaie voorkomen van de Sebring heeft echter plaatsgemaakt voor de karakteristieke, robuuste lijnen van Dodge. De prominente bumpers en stoere grille zijn in dezelfde stijl opgetrokken als het front van de Dodge Caliber, die onlangs succesvol werd geïntroduceerd in Europa. Het motorenpakket van de Avenger zal in ieder geval een 136 pk sterke tweeliter TDI bevatten, die Dodge bij Volkswagen heeft afgenomen. In Parijs zal er waarschijnlijk een krachtigere versie worden tentoongesteld. De aanduiding ‘R/T’ duidt op een extra sportieve uitvoering.

Wanneer de Dodge Avenger de definitieve oversteek zal maken, is nog niet bekend. Dodge gaat zich in Europa eerst bezighouden met de introductie van de Nitro. Deze SUV staat voor volgend jaar gepland.