Dat Dodge de Avenger in Parijs zou presenteren was al geen verrassing meer, want foto’s van de auto op het haventerrein doken al op, maar nu heeft het Amerikaanse merk zelf de eerste officiële beelden van het nieuwe studiemodel vrijgegeven.

Als basis voor het concept diende de nieuwe Chrysler Sebring. Dodge heeft deze voorzien van het karakteristieke, stoere front en tweeliter diesel, om maar eens aan te tonen dat Europa nog altijd een belangrijk doel is. Voordat de Avenger naar ons continent komt, moeten we echter nog wel geduld hebben. Waarschijnlijk doet het model pas in 2008 zijn intrede. Volgend jaar komt al wel de Dodge Nitro SUV naar Europa.

Waar de goedlopende Caliber een alternatief moet zijn voor auto’s als de Golf, Astra en 307 richt Dodge zich met de Avenger op het segment van de Passat, Mondeo, Vectra en 407. Belangrijkste overtuigingsfactor is ook hier de minder conventionele styling, met flinke bumpers, prominente wielkasten, 19 inch wielen en een opvallende spoiler.

Naast de tweeliter diesel uit het studiemodel, wordt de Avenger ook uitgerust met 2,0 en 2,4 liter benzinemotoren en op langere termijn met een 2,7 en 3,5 liter V6.