Het wordt langzamerhand een beetje het verhaal van de tien kleine negertjes op AutoRAI 2007. Na de wereldprimeur van Mercedes (CL65 AMG) en de C-XF concept car van Jaguar, heeft nu ook de Viper, de publiekstrekker van Dodge de Amsterdamse autobeurs verlaten. Maar gelukkig worden vrijwel alle afwezigen gecompenseerd door waardige vervangers.

De spectaculaire Viper trok volgens Dodge iets té veel belangstelling en overschaduwde de productiemodellen. Daarom is de sportauto vervangen door de net iets minder imposante, maar wel in Nederland leverbare, Caliber. De plaats van de Jaguar C-XF wordt sinds gisteren ingenomen door de XK Convertible met Exterior Styling Pack. Mercedes heeft de CL 65 AMG na de persdag ingewisseld voor zijn voorganger, de CL 63 AMG.

Dat Ferrari wegbleef was de eerste tegenslag voor AutoRAI 2007. De Italianen steken hun geld en tijd liever in de wereldtournee in het kader van het zestigjarig bestaan van het merk. Vervolgens kantelde de vrachtauto die de Gumpert Apollo naar het GTOpen-paviljoen moest brengen. Ondertussen reed een testrijder van Pagani de Zonda S tegen de vangrail die op de Autovisie Super Car Paddock had moeten schitteren.

Ondanks deze tegenslagen kun je niet zeggen dat de organisatie en standhouders er niet in zijn geslaagd om op zo’n korte termijn waardige vervangers te vinden. Zo staat bij GTO nu de sierlijke Ferrari 599 GTB Fiorano en heeft Autovisie een prachtige klassieke Mustang opgesteld. Daarmee is de Mustang een van de best vertegenwoordigde modellen op AutoRAI 2007. Op de stand van Clifford staat een flink gepimpt exemplaar en op het Auto & Film-paviljoen van Autokopen en Disney steelt natuurlijk Eleanor de show. Deze Ford Mustang Shelby GT 500 uit de kaskraker Gone In 60 Seconds, zal gegarandeerd tot het einde van AutoRAI 2007 blijven, net als Herbie en Lightning McQueen.