De Duitse sportwagenfabrikant Gumpert wil naast de imposante Apollo ook een ‘klantvriendelijker’ model gaan aanbieden. Een auto die minder op kracht en prestaties is gericht, maar meer op luxe en ontspannen rijden. Uiteraard wel op hoge snelheid.

De tweezits sportauto die Gumpert in gedachten heeft, zal echter nog wel een jaartje of drie op zich laten wachten. Zo laat Francois Sittler weten, samen met Roland Gumpert de drijvende kracht achter het sportwagenmerk. Gumpert heeft aan zijn werkverleden bij Audi Motorsport in de jaren zeventig en tachtig goede connecties overgehouden. Waarschijnlijk zal het nieuwe, comfortabelere model dan ook worden uitgerust met een Audi-aandrijflijn, net als de Apollo en Apollo Sport.

De technici van Gumpert hebben het motorblok uit de Audi RS6 echter aan een krachttraining onderworpen; in de Apollo levert de V8 biturbo krachtbron 650 pk, in de Sport-versie levert het blok een vermogen van 800 pk. De prestaties van de twee modellen zijn echter nagenoeg gelijk, omdat de Sport zo’n vijftig kilo zwaarder is vanwege het extra aerodynamicapakket en de uitgebreidere uitrusting. De topsnelheid bedraagt volgens Gumpert 360 km/h terwijl de Apollo voor de standaardsprint van 0 tot 100 km/h slechts drie seconden nodig heeft.