Een maand na de introductie van de Bentley Brooklands op de Salon van Genève is het eerste productiejaar van het nieuwe model al uitverkocht. Voor alle 140 exemplaren is een eigenaar gevonden; vijf van de gelukkigen wonen in Nederland.

In totaal bouwt Bentley de komende drie jaar 550 exemplaren van de coupévariant van de Arnage. De gelimiteerde oplage is niet het enige dat de Brooklands een exclusief karakter geeft. “Ieder exemplaar is anders”, vertelt Stuart McCullough, directeur marketing bij Bentley. “Door de enorme hoeveelheid beschikbare opties en variaties is het vrijwel onmogelijk twee identieke Brooklands tegen te komen.”

De Bentley Brooklands is vernoemd naar het beroemde Britse circuit waar het Britse merk in de jaren twintig talloze racezeges aaneen reeg. De prestaties van de luxe coupé zijn ook noemenswaardig. De 6,75-liter V8 levert ruim 500 pk. Het maximumkoppel bedraagt maar liefst 1.050 Nm. Daarmee is het de krachtigste V8-motor die Bentley ooit heeft gebouwd.

Met de hoekige lijnen van de Brooklands Coupe grijpt Bentley terug naar het verleden, in tegenstelling tot de Continental GT die Bentley in 2003 juist een meer moderne uitstraling bezorgde. Het merk is sindsdien bijzonder geliefd bij beroemdheden, vooral in de hiphopwereld. Schijnbaar is dat toch niet helemaal de doelgroep die Bentley op het oog had. Met de Brooklands richt Bentley zich weer op de klassieke elite.