Audi heeft de smaak van SUV’s te pakken. Na de imposante Q7 volgt binnenkort de kleinere Q5 en op de autotentoonstelling in Shanghai presenteert het Duitse merk de Cross Coupé quattro, die wel eens een voorbode van een Q3 kan zijn.

Het studiemodel is een kruising tussen een coupé en een compacte SUV, met ruimte voor vier personen. De lengte van 4,28 meter en breedte van 1,82 meter zijn ongeveer gelijk aan de afmetingen van de A3 Sportback, maar met 1,60 meter hoogte is hij wel wat hoger. Een set 20-inch lichtmetalen wielen draagt daar uiteraard ook een steentje aan bij. Aan de voorzijde is een McPherson wielophanging toegepast, de achterwielen hangen aan een multilink-achteras.

De Cross Coupé is natuurlijk vierwielaangedreven en darbij wordt gebruik gemaakt van een Haldex-koppeling en geavanceerde elektronica met drie standen (Sport, Dynamic en Efficiency) voor de besturing, transmissie, adaptieve schokdempers en krachtbron. Het studiemodel wordt aangedreven door een compleet nieuwe tweeliter TDI-motor met 204 pk en 400 Nm. Audi geeft een verbruik op van 5,9 liter per 100 kilometer en doordat Audi voortaan beschikt over de Bluetec-technologie van Mercedes-Benz blijven de uitlaatgassen relatief schoon.