Jaguar richt zich met een actiemodel van de X-TYPE specifiek op de zakelijke markt. De X-TYPE Antares is onder meer voorzien van Bluetooth telefoonsysteem voorbereiding, wat de luxesedan interessant moet maken voor harde werkers die veel op pad zijn.

Jaguar omschrijft de X-TYPE als een mobiele werkplek. Naast het telefoonsysteem is de auto ook uitgerust met elektrisch verstelbare stoelen in velours/leder, een regensensor, een automatisch dimmende binnenspiegel, het Jaguar Sound System met CD-speler en Automatic Climate Control met pollenfilter en buitentemperatuurmeter.

Via de bedieningsknoppen op het stuurwiel kan de mobiele telefoon worden bediend, evenals het Jaguar Sound System en de Cruise Control. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer ook een boordcomputer met Message Center, 16 inch lichtmetalen Antares velgen en een in delen neerklapbare achterbank. Optioneel zijn metallic lak, 17 inch lichtmetalen Bermuda velgen en een navigatiesysteem met Touch Screen-bediening verkrijgbaar. De X-TYPE Antares is er vanaf 33.995 euro voor de Saloon en 36.795 euro voor de Estate. Leasen via Jaguar Financial Services kan vanaf 825 euro per maand.