Voor het eerst in de geschiedenis van het WTCC is een race gewonnen door een dieselaangedreven auto. De eer ging naar Seat-coureur Yvan Muller. Gabriele Tarquini maakte het feest voor Seat compleet met een tweede plaats, weliswaar in een benzine-uitvoering.

Ook in de tweede race stond een Seat-coureur op het podium. Jordi Gené stuurde zijn Seat Leon TDI naar een derde plaats. Jaime Puig, sportdirecteur bij Seat was dan ook een tevreden man na afloop van het raceweekend in Oschersleben. “We waren overtuigd van het potentieel van onze TDI-dieselmotor, maar dat we nu in pas de derde race met deze motor al een overwinning zouden behalen, hadden we zelf ook niet helemaal verwacht. Dit is een fantastisch moment in de sporthistorie van Seat”, aldus Puig.

“Het was een gok om na slechts 1000 testkilometers tijdens het vorige raceweekend, eind juli in Anderstorp, al de dieselmotor in te zetten”, verklaarde racewinnaar Yvan Muller. “We hebben de gok genomen, omdat de dieselmotor duidelijk in het voordeel is wanneer het gaat om trekkracht en topsnelheid. En ik ben blij dat we het gedaan hebben. Deze overwinning is echt iets bijzonders, voor mijzelf, voor Seat en voor het WTCC.”