De lezers van Quote hebben de Maserati GranTurismo uitgeroepen tot ‘Quoto van het Jaar’. De Italiaanse sportauto kreeg de voorkeur boven onder meer de Rolls-Royce Drophead Coupé en de Audi R8. Meer dan zestienduizend mensen brachten hun stem uit op de door een vakpanel geselecteerde kanshebbers.

Sjoerd van Stokkum, hoofdredacteur van Quote: “De verkiezing van Quote werpt natuurlijk een vriendelijke knipoog naar de ‘andere’ Auto van het Jaar verkiezing. Maar voor de lezers van Quote en de bezoekers van Quotenet gelden duidelijk andere criteria dan prijs en verbruik. Dat Maserati met de GranTurismo met de eer is gaan strijken, op de hielen gezeten door de Rolls-Royce Drophead Coupé, is een bewijs dat de Italiaanse sportautofabrikant na de Quattroporte wederom goed bezig is.”

Van Stokkum: “De zes finalisten hadden het allemaal in zich om op de hoogste trede van het schavot terecht te komen en de strijd was hevig. Lange tijd leek het alsof de Audi R8 zou gaan winnen, maar de Maserati zette een felle eindspurt in. Gezien het hoge aantal internetstemmers kan worden geconcludeerd dat de verkiezing onze doelgroep zeer aanspreekt. Volgend jaar gaan we het zeker weer doen.”