Mazda neemt wederom een nieuw studiemodel mee naar de North American International Auto Show in Detroit, die medio januari van start gaat. Ditmaal heet de concept car Furai, wat vrij vertaald uit het Japans ‘geluid van de wind’ betekent.

De Furai is sterk gelieerd aan de vorig jaar gepresenteerde Nagare concept car, maar dan in circuituitvoering. Als inspiratiebron voor de Furai diende namelijk de Courage C65 Le Mans-bolide. Mazda rust de racer uit met de befaamde wankelmotor van het merk. De krachtbron loopt op pure ethanol en mede daardoor loopt het vermogen op tot 450 pk.

Franz von Holzhausen, een Amerikaan met een Duitse naam in dienst van het Japanse merk, noemt de Furai een echte supersportwagen, die de leemte vult tussen raceauto’s en sportauto’s voor op de openbare weg. De Furai is niet het enige sportief getinte nieuws van Mazda in Detroit. De Japanners presenteren er ook de ingrijpend vernieuwde RX-8. Behalve dat alles aan deze auto beter zou zijn dan bij zijn voorganger, wil Mazda hierover echter nog niets kwijt.