Tijdens de Salon van Genève staat de stand van Mitsubishi in het teken van verleden, heden en toekomst. De Model-A laat zien hoe het 90 jaar geleden allemaal begin, de vernieuwde Outlander is het visitekaartje van vandaag en de Prototype-X is een voorbode van wat de komende tijd van Mitsubishi mogen verwachten.

In 1917 betrad Mitsubishi de automarkt met de Model-A. Een exacte replica van dat model staat van 6 tot en met 18 maart 2007 tentoongesteld op de Salon van Genève. In de vroege jaren werden de auto’s gebouwd door de afdeling scheeps- en vliegtuigbouw van het Mitsubishi-concern, maar geleidelijk kreeg de autodivisie een steeds prominentere plaats binnen het bedrijf.

Het paradepaardje van Mitsubishi’s huidige gamma is de nieuwe Outlander. Deze comfortabele terreinwagen combineert de goede prestaties van de rally-auto’s van Mitsubishi met die van de straatauto’s. In Genève staat een speciale V6-conceptversie met compleet nieuwe drieliter MIVEC-motor. Afhankelijk van de vraag komt deze uitvoering in een later stadium mogelijk naar Europa.

De showauto Prototype-X is volgens Mitsubishi een serieuze hint naar de volgende generatie van de Lancer Evolution. Mitsubishi belooft een geweldige vooruitgang op het gebied van wegligging en technologie. De nieuwe Evolution wordt de sterkste ooit, met een tweeliter DOHC MIVEC turbomotor. Centraal staat het ‘Global Platform’ dat Mitsubishi in 2005 heeft geïntroduceerd om de productiekosten terug te schroeven. Door flexibel toepasbare bodemplaten te gebruiken hoeven er slechts zes in plaats van veertien gebouwd te worden voor alle Mitsubishi-modellen.