Gumpert presenteert op de Salon van Genève de Sport-uitvoering van de Apollo. De ‘standaardversie’ van de supersportwagen is te zien op AutoRAI 2007 in het GTOpen-paviljoen.

De Gumpert Apollo is van nature al geen langzame jongen. De reguliere uitvoering is voorzien van een 650 pk sterke V8 biturbo motor, een doorontwikkelde versie van de krachtbron uit de Audi RS6. De Apollo accelereert in drie seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en heeft een topsnelheid van 360 km/h in zijn mars. Daar zou je als autofabrikant best tevreden mee kunnen zijn, maar Gumpert miste naar eigen zeggen de concurrentie en is daarom zelf maar aan de slag gegaan om de Apollo te overtreffen.

De Apollo Sport heeft 150 pk meer vermogen. Daar staat echter ook een gewichtstoename tegenover. De vijftig extra kilo’s brengen het totaalgewicht op 1.200 kilo. Daardoor blijven de prestaties op nagenoeg gelijk niveau. De Sport ziet er echter wel wat flitsender uit, met een uitgebreid aerodynamicapakket. Overigens draait het bij Gumpert niet alleen om de cijfers, het uitrustingsniveau mag er ook zijn. Airconditioning, cd-speler, navigatiesysteem en achteruitrijcamera zijn bijvoorbeeld allemaal standaard. Gumpert belooft verder de Apollo (Sport) te spuiten in iedere kleur die de klant maar wil.