Op de Autosport International Show in Birmingham is het wapen gepresenteerd waarmee Jaguar en Apex Motorsport de GT3-titel willen veroveren. De Jaguar XKR GT3 maakt in mei zijn racedebuut tijdens de openingsrace op Silverstone.

Het initiatief van het project komt van Apex, maar Jaguar staat er volledig achter. De racespecialist die veel succes heeft geboekt in het Brits toerwagenkampioenschap en tijdens de 24 Uur van Le Mans, laat weten één exemplaar verkocht te hebben en met nog eens twee bovenmatig geïnteresseerden in gesprek te zijn. Wat Apex precies heeft aangepast aan de XKR is niet bekend, maar het vermogen van de 4,2 liter supercharged V8 motor is in ieder geval opgeschroefd tot boven de 475 pk. De racebolide heeft dezelfde aluminiumconstructie als de straatversie.

De komende weken voert Apex een intensief testprogramma uit, waarbij de Jaguar XKR helemaal fijngesteld wordt om het seizoen goed te kunnen beginnen op Silverstone. Jaguar moet in het FIA GT3-kampioenschap af zien te rekenen met andere gelauwerde racewagens als de Lamborghini Gallardo, Aston Martin DBS9 en Ferrari F430 Challenge.