Een Spyker C8 Spyder ter waarde van 271.000 euro moest het pronkstuk worden van de Autosalon van Brussel. Een werknemer van de Antwerpse garage Beerens, die het gloednieuwe showmodel naar het tentoonstellingsgebouw moest rijden, gooide echter bijna roet in het eten door de exclusieve Nederlandse sportauto in een sloot te parkeren.

“Waarschijnlijk heb ik te bruusk aan mijn stuur gedraaid”, was het enige commentaar dat de onfortuinlijke Gert Beets wist uit te brengen. Beets had nog nooit in zijn leven een auto-ongeluk gehad, maar het rijden in de potente Spyker bleek toch iets te veel gevraagd voor de Antwerpenaar. Beets raakte de controle over de C8 Spyder kwijt, gleed van de weg en legde de peperdure cabriolet op zijn kant in een sloot. Hij kon slechts beteuterd toekijken hoe de auto van bijna drie ton zwaar beschadigd uit het water werd gevist.

Om de 320.000 bezoekers van de Brusselse autosalon toch nog een Spyker te kunnen laten zien stuurde het merk vanuit thuisbasis Zeewolde een alternatief model richting België. De meeste Belgen zullen een Spyker immers zelden of nooit op de openbare weg tegenkomen: in totaal rijden er bij onze zuiderburen slechts drie C8 Spyders rond.