De Hyundai Grandeur wil maar niet doorbreken in het zakelijke segment. De komst van een nieuwe, krachtige dieselmotor moet daar verandering in brengen. De 2.2 CRDi VGT is met 44.995 euro een aardig alternatief voor mensen met een beperkt budget die toch op zoek zijn naar luxe, ruimte en comfort.

De nieuwe dieselmotor in de Hyundai Grandeur levert 155 pk en heeft een maximum koppel van 343 Nm, dat beschikbaar is van 1.800 tot 2.500 toeren per minuut. In 11,4 seconden accelereert de auto hiermee van nul naar honderd en de topsnelheid ligt net boven de 200 km/h. De krachtbron is gekoppeld aan een automatische vijftraps versnellingsbak, die eventueel ook sequentieel bediend kan worden. De brandstoftank heeft een inhoud van 75 liter en per 100 kilometer wordt daar 7,9 liter diesel uit onttrokken.

Qua comfort biedt de Hyundai Grandeur waar voor zijn geld. Binnenin de 4,9 meter lange, 1,9 meter brede en 1,5 meter hoge auto is ruimschoots voldoende beenruimte. Het gevoel van comfort wordt versterkt door de rijke uitrusting, waaronder lederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen, stoelverwarming en dual zone climate control.