De totaal nieuwe Mitsubishi Pajero staat nú in de showroom. De onverwoestbare Pajero is de hoeksteen van Mitsubishi’s 4×4-gamma en voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de aansprekende successen in ‘s werelds zwaarste beproeving voor mens en machine, De Dakar Rally.

De Pajero (Evolution) heeft inmiddels 12 Dakar-overwinningen op zak, waarvan de laatste 7 opeenvolgend. De nieuwe Pajero staat met een vanafprijs van € 51.990,- (inclusief BTW en BPM) bij de Nederlandse dealers.

De Pajero markeert een geheel eigen marktsegment. Uitmuntende off-roadkwaliteiten worden gecombineerd met ruimte, luxe en een verfijnde stijl. Die aanpak scoort: wereldwijd vonden sinds 1982 al meer dan 2,5 miljoen Mitsubishi’s Pajero hun weg naar een tevreden eigenaar. Het respectabele aantal zeges in de Dakar Rally onderstreept daarbij dat Mitsubishi hightech en topkwaliteit succesvol samenbalt in de markante offroader. Speciaal voor de nieuwe Pajero ontwikkelde Mitsubishi SS4-II, het meest verfijnde vierwielaandrijfsysteem ooit, waarmee tot een snelheid van 100 km/uur is te schakelen tussen twee- en vierwielaandrijving.

Mitsubishi heeft er tijdens de ontwerpfase van de nieuwste generatie Pajero alles aan gedaan om alle typische Pajero-kenmerken te versterken. Het resultaat is een zeer robuuste en tijdloos elegante offroader. Zonder enig compromis te doen aan de 4WD-kwaliteiten, is er gezorgd voor een luxueuze stijl. Dankzij de fraaie materialen, de bijzonder hoogwaardige afwerking en de rijke standaarduitrusting, ademt het interieur een luxe atmosfeer uit die past bij een premiummodel als de Pajero.

Samen met de stoere Pajero Sport, de eigenzinnige & functionele L200, de trendy Outlander Sport en binnenkort de hagelnieuwe vooruitstrevende Outlander, biedt Mitsubishi een zeer veelzijdige 4×4 line-up waarin functie, techniek en design elkaar aanvullen.

Twee solide krachtbronnen
Voor de Pajero biedt Mitsubishi de keus uit twee solide krachtbronnen. Op dieselgebied is er een vernieuwde 3.2 DI-D motor beschikbaar (Euro IV). Gekoppeld aan een handgeschakelde 5-versnellingsbak levert de 3.2 DI-D 118 kW/160 pk en een koppel van 381 Nm. In combinatie met de 5-trapsautomaat is dat 125 kW/170 pk en 373 Nm. Daarnaast is er een 3.8 MIVEC V6 benzinemotor met standaard een 5-traps automatische transmissie. Het vermogen van deze motor bedraagt 184 kW/250 pk. Het koppel komt op 329 Nm.

De Pajero wordt geleverd in twee carrosserievormen, als Short Wheel Base (SWB) en als Long Wheel Base (LWB). De eerste heeft een maximaal aanhangwagengewicht van 2.800 kilo, de lange versie mag zelfs 3.300 kilo trekken.

De nieuwe Pajero kent drie uitrustingsniveaus: Invite, Intense en Instyle. De Invite heeft de uitrusting die hoort bij een premium offroader. Onder meer front-, zij-, en gordijnairbags en de Mitsubishi Active Stability & Traction Control (MASTC) zorgen voor maximale passieve en actieve veiligheid. Prestatieverhogend in het terrein zijn een middendifferentieel-lock en een inschakelbaar differentieel-lock achter, naast de vanzelfsprekende lage gearing die met een pook bediend wordt. Automatische klimaatregeling, 17” lichtmetalen velgen en een radio/cd-speler zijn eveneens standaard op de Pajero Invite.

De Pajero SWB Invite is er vanaf € 51.990,- met 3.2 DI-D motor en handgeschakelde transmissie. De Pajero LWB begint bij € 55.790,- en voor een automatische transmissie geldt een meerprijs van € 2.200,-.

Geluidssysteem van 860 watt
De Pajero Intense biedt nog meer luxe en comfort. Bovenop de uitrusting van de Invite heeft hij een automatische transmissie, 18” lichtmetalen 6-spaaks velgen, privacy glass, cruise control, parkeersensoren, een fenomenaal 860 watt Rockford-audiosysteem en zilverkleurige roofrails. Deze versie is leverbaar als 3.2 DI-D LWB en kost € 61.990,-.

De Instyle markeert de top van de Pajero-lijn en biedt een compromisloos royale uitrusting. Deze uitvoering heeft naast de Intense uitrusting extra’s als xenonkoplampen, 18” lichtmetalen 10-spaaks velgen, een elektrisch bedienbaar zonnedak, elektrisch verstelbare voorstoelen en zwartlederen bekleding inclusief stoelverwarming. Daarnaast is de Instyle voorzien van het Mitsubishi Multi Communicatie Systeem, compleet met navigatiesysteem, touchscreenbediening, een 30 Gb music server, een dvd-speler en een achteruitrij-/parkeercamera. Voor de Pajero Instyle LWB 3.2 DI-D en de 3.8 MIVEC V6 benzinemotor is de prijs gelijk. Ze kosten allebei € 68.490,-.