Het ziet er naar uit dat de Opel GTC Concept het niveau studiemodel gaat ontstijgen. In de autowereld wordt namelijk druk gespeculeerd over een productiemodel die van de concept car is afgeleid. Daarmee zou het gedachtegoed van de Calibra terugkeren.

Officieel was de GTC Concept een vingeroefening voor de nieuwe Vectra, maar Opel heeft meer plannen voor het opvallende model. De coupé moet vanaf 2009 in vrijwel ongewijzigde vorm op de markt verschijnen. Een belangrijke aanwijzing voor een Calibra-achtig model is het Flex4-systeem waarmee de GTC Concept was uitgerust. Een vernuftig systeem om nog meer uit de toch al niet kleine laadruimte te halen.

Op motorengebied rekenen we op kleine turbomotoren. Zo zal er een prominente plaats worden ingericht voor de 1,6-liter uit de Corsa OPC. Voor het heftigere werk moet een 300 pk sterke 2,8-liter V6 zorgen. De ongeveer 180 pk sterke 1,9-liter twinturbodiesel die Opel onlangs heeft aangekocht bij Fiat zou eveneens goed dienst kunnen doen in het nieuwe model. De Calibra is een legendarisch begrip voor Opel-liefhebbers. Het oorspronkelijk model werd bijna een kwart miljoen keer verkocht.