De Jaguar XKR is in een gelimiteerde oplage ook leverbaar als Portfolio. Deze extra sportieve uitvoering van het topmodel is voorzien van nog meer technologie en luxe.

De sportcoupé is uitgerust met de 4,2-liter Supercharged V8-motor met 420 pk. De standaardsprint van 0 tot 100 km/h kost slechts 5,2 seconden en de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Maar niet alleen de acceleratie mag er zijn, ook het tot stilstand brengen van de auto is indrukwekkend. Het nieuwe High Performance remsysteem bevat de grootste remschijven die Jaguar ooit toepaste op een productiemodel. Aan de voorzijde hebben ze een diameter van 400 millimeter en aan de achterzijde is de diameter 350 millimeter.

De XKR Portfolio is te herkennen aan de 20 inch vijfspaaks gepolijste Cremona lichtmetalen velgen, power vents van gepolijst aluminium en de speciale exterieurkleur Celestial Black. In het interieur valt de nieuwe dashboardafwerking op. De XKR is de eerste in serie geproduceerde Jaguar met een op maat gemaakt Bowers & Wilkins luidsprekerinstallatie voor het Premium Surround Sound System.