De Cadillac BLS is het meest geschikt voor winterse omstandigheden. Dat blijkt uit de jaarlijkse wintertest van het Finse publiekstijdschrift Tekniikan Maailma Magazine.

De TM WinterTest staat hoog aangeschreven, niet in de laatste plaats omdat Finland wordt beschouwd als het land met de zwaarste winterse rijomstandigheden in Europa. Temperaturen van -30? Celsius zijn eerder regel dan uitzondering in het arctische deel van Finland. Twintig nieuwe modellen werden onderwerpen aan de veeleisende winterbeproeving. De Cadillac BLS bracht het er het beste van af.

De Tekniikan Maailma-test voerde de deelnemende auto’s van de Finse hoofdstad Helsinki naar de internationaal gerenommeerde testfaciliteit van Ivalo in het noorden van het land. Ook werden de modellen getest op de besneeuwde trajecten van het hoofdwegennet. De wegligging van de Cadillac BLS bleek uit te blinken bij geringe grip op het wegdek, remstabiliteit, grip bij de hellingproef en verlichtingscapaciteit, een belangrijke factor op besneeuwde wegen in het donker. Bovendien werd het verwarmingssysteem geprezen, dat in staat blijkt het interieur binnen tien minuten behaaglijk naar 15? Celsius te tillen vanuit een begintemperatuur van beneden het vriespunt.