Net als met de Caliber probeert Dodge de Avenger een kansrijke startpositie op de automarkt te verschaffen door de prijzen relatief laag te houden. De nieuwe troef in het D-segment is leverbaar vanaf 26.495 euro.

Bij zijn introductie in mei is de Dodge Avenger verkrijgbaar in vier uitvoeringen. In combinatie met de tweeliter benzinemotor kost het basismodel SE 26.495 euro, de SXT is er vanaf 29.995 euro. Dieselrijden begint bij 30.400 euro voor de 2.0 CRD SE. Het luxere uitrustingsniveau SXT wordt geleverd vanaf 33.900 euro.

Met de Avenger heeft Dodge naast de Caliber een tweede scherp geprijsd model waarmee het merk de Europese markt wil openbreken. Dodge verwacht overigens niet meteen zijn segmentgenoten Opel Vectra en Volkswagen Passat uit de markt te prijzen, maar wil met de Avenger wel een aantrekkelijk alternatief bieden. Het Amerikaanse merk hoopt dit jaar nog 200 zieltjes te winnen in Nederland.

Overigens had de dood van twee technici van DaimlerChrysler bij een verkeersongeluk vorige week in Spanje niets te maken met de Avenger. De omgekomen medewerksters waren weliswaar in Sevilla in het kader van testritten met het nieuwe model, maar het ongeval vond plaats in een andere auto, terwijl ze het testparcours aan het uitzetten waren.