Een online veiling van de befaamde oranje Dodge Charger uit de Amerikaanse televisieserie The Dukes Of Hazzard, heeft een bod van bijna 10 miljoen dollar opgeleverd. Als het bod serieus blijkt te zijn, wordt de opbrengst gebruikt om de serie Collier & Co, Hot Pursuit te financieren.

De General Lee, zoals de auto van hoofdrolspelers Bo en Luke Duke liefkozend werd genoemd, was in het bezit van acteur John Schnieder (Bo Duke). De televisieserie Dukes of Hazzard was begin jaren tachtig enorm populair, vooral vanwege de wilde achtervolgingsscènes.

Op de veilingpagina op eBay, waar The General werd aangeboden, kwamen de afgelopen week ruim een miljoen belangstellenden langs. Hoeveel daarvan echt de intentie hebben gehad de bijzondere Charger te kopen is een raadsel. Een medewerker van Schneider houdt ook nog een slag om de hand. Eerder werd al eens zes miljoen geboden op de General Lee, maar die bieder is nooit met geld over de brug gekomen. Het is overigens niet uniek dat een auto miljoenen oplevert. In 1987 werd een Bugatti uit 1931 afgehamerd op 11 miljoen dollar.