De Chevrolet Sequel is er als eerste elektrische aangedreven brandstofcelauto in geslaagd 300 mijl af te leggen op één tank waterstof. Het studiemodel van General Motors deed dat niet alleen over lege wegen, maar ook in druk verkeer.

“Met deze rit heeft General Motors weer een volgende mijlpaal bereikt op weg naar de marktintroductie van onze brandstofcelauto’s door de actieradius te realiseren die de consument tegenwoordig mag verlangen,” aldus Larry Burns, GM vice president research & development and strategic planning. “En wij deden dat zonder schadelijke emissies te produceren, omdat een brandstofcelauto alleen maar water als restproduct kent.”

De waterstof wordt bovendien door middel van waterkracht gewonnen bij de Niagara watervallen, zodat het gehele proces, van de vorming van de waterstof tot het gebruik van de brandstof in de auto, nagenoeg CO2-vrij is. De Chevrolet Sequel werd in 2005 geïntroduceerd tijdens de North American International Auto Show in Detroit en de eerste rijdbare versie verscheen eind vorig jaar.