Lincoln maakt een nieuwe start. En het Amerikaanse merk begint bovenaan, want het eerste model volgens de nieuwe designfilosofie is de MKS, een luxesedan met 3,7-liter V6 motor.

De resultaten van Lincoln vallen de laatste tijd behoorlijk tegen. Vooral de Town Car boekt niet het succes waar het merk op had gehoopt. De MKS moet zijn plaats innemen en Lincoln weer op de kaart zetten. De Engelse ontwerper Peter Horbury, eerder werkzaam voor Volvo, is verantwoordelijk voor het design. De Lincoln MKS neemt diverse hulpmiddelen over van de Ford Mondeo, zoals het EasyFuel-systeem, start/stopknop en adaptive cruise control.

Ook de krachtbron is van Ford afkomstig. De 3,7-liter V6 is de eerste uit een serie direct ingespoten turbomotoren die Ford heeft ontwikkeld en door diverse merken uit het concern gebruikt gaan worden. De V6 moet in staat zijn dezelfde prestaties te leveren als een V8 met minder verbruik. De Lincoln MKS gaat een kleine 40 mille kosten in de Verenigde Staten. Nederlandse belangstellenden zijn aangewezen op de grijze import.