Opel presenteert op de autotentoonstelling van Bologna de vernieuwde Zafira. De nieuwe versie van de populaire MPV staat vanaf februari 2008 bij de Opel-dealer. Het motorenpakket is uitgebreid met nieuwe 1,7-liter diesels en een 1,6-liter benzinemotor.

Alain Visser, Chief Marketing Officer van GM Europe, omschrijft de nieuwe Zafira als ‘het juiste aanbod op het juiste moment’. “Wij weten dat onze klanten uitermate tevreden zijn over de kwaliteit, betrouwbaarheid, functionaliteit en veelzijdigheid. Wij hebben de Zafira nu nog sportiever gemaakt en hem uitgerust met efficiëntere motoren. Hierdoor blijft hij de referentie in de Europese klasse van de compacte MPV’s”, aldus Visser.

De nieuwe motoren sluiten aan bij de huidige trends: krachtig, zuinig en betaalbaar. De nieuwe 1,6-liter Twinport Ecotec benzinemotor met continu variabele kleptiming levert een maximumvermogen van 115 pk. Het verbruik is met zeven liter per 100 kilometer 4,3 procent afgenomen ten opzichte van zijn voorganger, de 105 pk sterke 1,6-liter. De 1.7 CDTi motoren leveren 110 en 125 pk. Beiden beschikken over common-rail injectie, vier kleppen per cilinder, wervelingscontrole en een roetfilter. Ze komen in de plaats van de 1,9-liters met 100 en 120 pk. Het verbruik is met vijf procent teruggebracht tot 5,7 liter per 100 kilometer.

De vernieuwde Opel Zafira is van buitenaf te herkennen aan de volledig verchroomde grille en koplampbehuizing en de in de V-stijl geïntegreerde bumper. Ook in het interieur vinden we meer chroomaccenten terug. Op het infotainmentsysteem kunnen voortaan ook externe muziekspelers worden aangesloten. Uiteraard is het Flex7-stoelsysteem gewoon gehandhaafd. Hiermee kan het interieur snel worden aangepast, zonder stoelen uit de auto hoeven te halen.