In Macau vond afgelopen weekend de ontknoping plaats van het wereldkampioenschap voor toerwagens. De Britse BMW-rijder Andy Priaulx eiste met een overwinning in de tweede race de titel voor zich op. Hij werd geholpen door veel tegenslag bij Seat-rijder Yvan Muller.

Priaulx en Muller begonnen allebei met 81 punten aan het weekend in de voormalige Portugese kolonie in China. Muller wist zijn Seat Leon TDI beter te kwalificeren, maar moest in de eerste van twee races opgeven met een haperende brandstofpomp. Priaulx knokte zich van de twaalfde naar de negende plaats. BMW-gastrijder Duncan Huisman liet zijn kopman voorbij, zodat Priaulx niet alleen een punt pakte, maar ook de pole position voor de tweede en beslissende race.

Bij Seat slaagden de monteurs er niet in de Leon TDI van Muller op tijd te repareren. Met een overwinning in race twee bekroonde Priaulx zijn gelukkige weekend. “We hebben meer met de (diesel)reglementen gevochten dan met de rijders. Tijdens de eerste race had ik de hoop eigenlijk al opgegeven. Maar het wonder geschiedde en nu hebben we het toch voor elkaar”, aldus de kampioen. De Nederlandse coureur Tom Coronel sleepte een knappe vijfde plaat uit het vuur.