Op de North American International Auto Show in Detroit in januari besteedt het Chrysler concern volop aandacht aan de toekomst. Niet alleen met nieuwe, aansprekende modelideeën, maar ook met plannen voor ecologische verantwoorde aandrijving.

Deze twee uitgangspunten komen samen in een drietal milieubewuste conceptmodellen: de Chrysler ecoVoyager, Dodge Zeo en Jeep Renegade. De drie auto’s zijn voorzien van een elektromotor in combinatie met lithium-ion batterijen. Het opladen van de accu’s gaat op verschillende manieren.

De vierpersoons Chrysler ecoVoyager is voorzien van een brandstofcel en loopt op waterstof. Het studiemodel heeft een acceleratie van 0 tot 100 km/h binnen acht seconden in huis. Dat zal echter wel ten koste gaan van de actieradius, die onder normale omstandigheden 480 kilometer bedraagt. De Dodge Zeo doet de standaardsprint twee seconden sneller, maar heeft ook minder bereik. De 2+2 sportauto die via het elektriciteitsnet wordt opgeladen, kan ongeveer 400 kilometer afleggen. De Jeep Renegade beschikt over een Bluetec dieselmotor die de batterijen van energie voorziet. Volgens Chrysler moet een liter diesel zo’n 47 kilometer mee kunnen gaan.