Geïnteresseerden in een nieuwe SsangYong doen er goed aan snel toe te slaan. Niet alleen omdat het Koreaanse merk dit najaar met diverse aanbiedingen komt, maar ook omdat de modellen van SsangYong volgend jaar prominent slachtoffer worden van de nieuwe belastingmaatregelen.

Modellen als de Rexton, Actyon en Kyron zijn namelijk niet de zuinigsten in hun soort en dat wordt per 1 januari 2008 extra beboet door de overheid met meer BPM-heffing. Het loont dus de moeite dit jaar nog even langs de SsangYong-dealer te gaan. Die komt de potentiële klanten bovendien tegemoet met aantrekkelijke kortingen.

De SsangYong Rexton is bijvoorbeeld leverbaar met twee exclusieve comfortpakketten. Het eerste voorziet in gratis lederen bekleding voor de Rexton RX 270 Xdi Dynamic en Direct. Het tweede bestaat uit een gratis Pioneer DVD GPS navigatiesysteem met 6,1-inch TFT-kleurenscherm, touchscreen en bluetoothfunctie voor handsfree telefonie. Beide pakketten vertegenwoordigen een waarde van 2.295 euro.

De Actyon is tijdelijk leverbaar met een gasFX-installatie voor slechts 995 euro. Bovendien is het prijsverschil tussen een 2WD en 4WD verlaagd tot 1.250 euro. Ten slotte hanteert SsangYong tot het einde van het jaar de scherpe introductieprijzen van de Kyron. Het vernieuwde model, dat in september verscheen, is leverbaar vanaf 28.995 euro.