Aan de deelnemerslijst van de 24 Uren van de Nürburgring is opnieuw een bijzondere inschrijving toegevoegd. Gumpert gaat ‘de groene hel’ namelijk proberen de bedwingen met een ‘groene’ versie van de supersportauto Apollo.

Eerder deze week kondigde Lexus al aan met het LF-A prototype aan de start te verschijnen. Maar waar Lexus juist bekend staat om hybridetechnologie, is het Gumpert die deze aandrijvingsvorm naar het circuit brengt. De 650 pk sterke V8-krachtbron wordt ingewisseld voor een kleinere achtcilinder en een elektromotor, samen nog altijd goed voor 630 pk.

De hybride Gumpert wordt bestuurd door onder meer oud-Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen. De Duitser is zeer te spreken over het project en ziet een pioniersrol weggelegd voor de autosport op het gebied van duurzame mobiliteit. “De autosport mag niet ontkennen dat er energie moet worden gespaard. Daarbij kan onze sport technisch voorop lopen”, aldus Frentzen. De Gumpert Apollo beschikt bijvoorbeeld over een systeem dat remenergie omzet in voorwaartse kracht.