Na dertien jaar is de Volkswagen Sharan nog steeds niet vervangen door een opvolger. Sterker nog, het merk voegt een nieuwe variant toe aan het assortiment: de BlueMotion.

De Volkswagen Sharan BlueMotion is voorzien van een 2.0 TDI met 140 pk. Dankzij alle aanpassingen is het verbruik met 0,7 liter per 100 km afgenomen naar 6,0 liter per 100 km (1:16,7). De uitstoot is teruggebracht tot 159 g/km, bij de gewone 2.0 TDI is die 178 g/km. De maatregelen worden beloond met een iets gunstiger energielabel.

De aanpassingen zijn hetzelfde als bij de andere BlueMotion-modellen. Die zijn: een verlaagd onderstel, aangepast motormanagement, gewijzigde overbrengingsverhoudingen in de versnellingsbak, speciale banden met minder rolweerstand, en een gewichtsreductie van enkele tientallen kilo’s.

Een mooie bijkomstigheid is dat de Sharan een iets hogere topsnelheid heeft. De Sharan kost 40.875 euro en is vanaf nu verkrijgbaar. Na de Polo, Golf, Caddy, Jetta en Passat is het BlueMotion-gamma nu bijna compleet. Binnenkort verschijnt er nog een Touran BlueMotion.