Audi A6

Audi heeft de A6 vernieuwd. Ook de RS6 en de A6 allroad quattro zijn in het vernieuwingsproces meegenomen. Van de RS6 komt nu ook een limousinevariant. De A6 en RS6 verschijnen eind oktober in de Nederlandse showrooms, op de A6 allroad quattro is het nog een maandje langer wachten.

Uiteraard heeft Audi bij de ontwikkeling van de vernieuwde modellijn veel aandacht besteed aan het verbruik, de motoren zijn tot twaalf procent zuiniger. Daarnaast is het onderstel verbeterd en het exterieur op diverse plaatsen wat bijgeschaafd. Aan de voorzijden kunnen we bijvoorbeeld wijzigingen ontdekken aan de grille, luchtinlaten en mistlampen. De aluminiumstrip langs de zijkant moet de dynamische uitstraling versterken. Aan de achterkant zien we een extra chroomstrip op de bumper en een diffusor. En natuurlijk heeft Audi weer veel gebruik gemaakt van LED-lampjes.

De nieuwe Audi A6 heeft zes benzinemotoren en vier diesels tot zijn beschikking. Voor de transmissie kan gekozen worden uit een handbak, tiptronic of multitronic. De aandrijving kan op de voorwielen of alle vier de wielen worden overgebracht.

De Audi RS6 is naast Avant voortaan ook verkrijgbaar als limousine, inclusief de 580 pk sterke V10 biturbomotor. Het maximale koppel bedraagt 650 Nm tussen 1.500 en 6.250 toeren per minuut. De RS6 limousine sprint daarmee in 4,5 seconden van 0 tot 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u, maar op verzoek kan dit worden verhoogd tot 280 km/u. De RS6 is onder meer te herkennen aan de afwijkende luchtinlaten, specifieke LED-dagrijlichten, uitgeklopte spatborden en kofferbakspoiler.