Mercedes SLR Roadster

Mercedes-Benz mag volgend jaar dan een punt zetten achter de samenwerking met McLaren, dat heeft de Duitsers er niet van weerhouden om nog even een spectaculaire variant van de SLR Roadster te ontwikkelen. Het gaat om de SLR Roadster 722 Edition, een uitvoering die we al kennen van de SLR Coupé.

De extra krachtige SLR Roadster maakt zijn opwachting tijdens de Salon van Parijs, maar is niet de enige bijzondere editie die in ontwikkeling is. Mercedes heeft ook nog een zogenoemde Speedster in ontwikkeling, deze heeft een ander front en twee kleine voorruitjes. Volgend jaar zou de Speedster in Detroit zijn debuut maken.

Om bij de de SLR Roadster 722 Edition te blijven: deze krijgt een vermogen van 650 pk en is daarnaast aan alle kanten aangepast om gewicht te besparen. Ook is gezorgd voor een krachtiger remsysteem en een aërodynamische bodykit.

Mercedes wil met deze speciale Roadster nog maar een keer stilstaan bij een race in 1955, waarin Stirling Moss met een 300 SLR om precies 7.22 uur ’s ochtends van start ging. Ongetwijfeld zal er ook nu weer een tuner zijn die maling heeft aan deze traditie, en het vermogen alsnog naar 722 pk tillen. Datzelfde lot was immers de SLR Coupé beschoren.