Ford Capri comeback

De Ford Capri keert terug. Exact veertig jaar nadat het prototype van het originele model werd voorgesteld, stelt Ford volgend jaar september op de IAA in Frankfurt de moderne variant voor. Naast een driedeurs coupé-uitvoering staat er ook een cabriolet op de planning.

Met de nieuwe Ford Capri keert er wederom een krachtig model terug in het segment van de compacte middenklassers. De vaste waarden, zoals de Audi A3, BMW 1-Serie en Mini kregen onlangs al gezelschap van de nieuwe Volkswagen Scirocco. Ook Opel realiseert zich dat er in dit segment veel te winnen valt. In 2011 moet er een nieuwe Calibra komen op basis van de volgende generatie Astra.

De Ford Capri is gebaseerd op de nieuwe Focus. De Capri krijgt achterwielaandrijving en de motor wordt in de lengterichting geplaatst. Waarschijnlijk kiezen de meeste kopers voor de viercilinder 1,6-liter turbomotor met 190 pk. Maar de Capri is ook verkrijgbaar met de 120 pk sterke 1,6-liter Ti VCT uit de Fiësta en de 260 pk sterke 2,5-liter vijfcilinder turbomotor met directe inspuiting. Alle motoren zijn leverbaar in combinatie met Fords nieuwe Powershift transmissie met dubbele koppeling. Ford schat dat de nieuwe Capri tussen de 30.000 en 40.000 euro gaat kosten.