Maserati-bezitters die hun raspaardje willen opleuken hoeven voortaan niet meer naar een foute Duitse of Engelse tuner, maar kunnen gewoon bij Maserati terecht. De MC Sport Line biedt zowel technische als optische aanpassingen.

Op de Autoshow van Bologna rolt Maserati de MC Sport Line uit, de Gran Turismo S krijgt de primeur. Het pakket is ontwikkeld door Maserati Corse, de raceafdeling van het merk. De MC Sport Line bevat technische en optische accessoires, die als doel hebben de Gran Turismo S (nog) sportiever te maken. Het voordeel is dat de klant zijn fabrieksgarantie behoudt.

De Gran Turismo MC Sport Line is tien millimeter verlaagd en heeft stijvere veren. In combinatie met de 20 inch wielen zorgt dat voor een zeer direct wegcontact. Om de aerodynamica te verbeteren voorziet het pakket in onder andere een voor- en achterspoiler en zijskirts. De toepassing van carbonfiber is niet alleen fraai maar zorgt er ook voor dat het gewicht laag blijft.

Ook in het interieur maakt Maserati gebruik van echt carbonfiber, geen look-a-like plastic zoals tuners vaak gebruiken. De MC Sport Line is in het eerste kwartaal van 2009 leverbaar, als compleet pakket of in losse onderdelen. In eerste instantie alleen voor de Gran Turismo S, later volgen de andere modellen.