Mercedes Splitview

Heb je een kleurenscherm en een tv-functie in je auto, kun je geen tv kijken omdat het navigatiesysteem in gebruik is. Voor dit wereldprobleem heeft Mercedes nu de oplossing: Splitview.

Met Splitview vertoont het 8 inch beeldscherm twee verschillende beelden, die afhankelijk van de inkijkhoek bekeken kunnen worden. Vanuit de bestuurderspositie is dan bijvoorbeeld het navigatiescherm af te lezen terwijl de passagier tv-beelden ziet.

Het geluid van het beeld dat de passagier ziet wordt weergegeven over de koptelefoon, de bediening gaat via een speciale afstandbediening. Op deze manier heeft de bestuurder de volledige controle over de bedieningsknoppen op de middenconsole. Alle functies blijven werken wanneer Splitview is ingeschakeld.

Mercedes heeft de Splitview-technologie ontwikkeld in samenwerking met Bosch. Het systeem is vanaf de zomer van 2009 beschikbaar op de S klasse, als onderdeel van het multimedia Comand-systeem. Waarschijnlijk introduceert Mercedes Splitview niet veel later in de nieuwe E Klasse.