Suzuki toont op de Salon van Genève in maart een brede reeks studiemodellen. Een prominente plaats is er voor de Concept A-Star, een voorbode van het nieuwe model dat eind 2008 de Alto moet gaan opvolgen. Daarnaast zijn de Kizashi en Kizashi 2 voor het eerst samen te zien.

De Concept A-Star beleefde in januari zijn wereldpremière op de Auto Expo 2008 in New Delhi. De kleinste Suzuki komt nu voor het eerst naar Europa. Suzuki streeft naar een toppositie binnen in het A-segment en richt zich daarbij nadrukkelijk op schone en zuinige technologie. De auto voldoet aan de Euro 5-norm en Suzuki zet in op een CO2-uitstoot van minder dan 109 gram per kilometer.

Vorig jaar toonde Suzuki de Concept Kizashi op de IAA in Frankfurt. In Tokyo werd vervolgens de Kizashi 2 gepresenteerd. Met beide modellen in Genève wil Suzuki de progressie tonen van de ontwikkeling van een auto voor het D-segment. De uiteindelijke productieversie moet zowel sportief, praktisch als elegant worden.

Het blijft natuurlijk niet alleen bij concepten op de Suzuki-stand. Het Japanse merk toont ook de Splash, die rond Pasen in de showroom moet verschijnen en de SX4 WRC, de rallyauto waarmee Suzuki vanaf dit weekend in het WRC in actie komt.