Lancia begint het nieuwe jaar goed, met een opgewaarde Phedra. Het vernieuwde model zal op de salon van Brussel officieel worden gepresenteerd en verschijnt in het voorjaar bij de dealers. Naast de uiterlijke verfrissingen is er ook een nieuwe dieselmotor ontwikkeld.

De Lancia Phedra debuteerde in 2002, samen met de Peugeot 807, Citroën C8 en Fiat Ulysse. De Lancia-tak onderscheidde zich van de andere producten uit het samenwerkingsproject met de hoogwaardige aankleding. De vernieuwde Phedra legt hier nog eens de nadruk op. Er worden veel nieuwe materialen gebruikt en er is keuze uit vijf soorten bekleding voor het interieur. Standaard is de Phedra een vijfzitter, maar de auto is ook leverbaar met zes of zeven zitplaatsen.

Aan de buitenkant valt vooral het nieuwe front op. De grille en bumper hebben niet alleen een nieuw ontwerp gekregen, maar zijn ook versierd met extra chromen accenten. De nieuwe 2,2-liter dieselmotor met dubbele turbo levert een vermogen van 170 pk. Bij 1.500 toeren per minuut is al het maximumkoppel van 370 Nm beschikbaar. De sprint van 0 tot 100 km/h kan binnen tien seconden afgelegd worden en de topsnelheid bedraagt 200 km/h. De Phedra is ook leverbaar met een tweeliter Multijet diesel met 120 of 136 pk.