Seat heeft het modelprogramma van de Alhambra gewijzigd. De MPV is voortaan ook leverbaar als zuinige Ecomotive-versie. Bij de andere uitvoeringen is het een en ander verschoven, met als gunstig bijeffect dat de vanafprijs is gedaald tot 25.995 euro.

Op de autoshow van Madrid onthulde Seat onlangs de Alhambra Ecomotive. Na de Ibiza en Leon is het de derde telg uit de extra schone divisie van het Spaanse merk. Onder meer door aanpassingen aan het motormanagementsysteem en langere overbrengingsverhoudingen blijft de CO2-uitstoot van de MPV met 140 pk sterke 2,0-liter TDI beperkt tot 159 gram per kilometer. Het levert de Alhambra Ecomotive een energielabel C op. De nieuwe uitvoering is per direct verkrijgbaar vanaf 31.495 euro, waarmee het de goedkoopste dieselversie is.

De overige uitvoeringen zijn opnieuw gerangschikt. Naast de Ecomotive bestaat de Alhambra-lijn nu uit de uitrustingsniveaus Active Style, Dynamic Style en Stylance. De Active Style met 115 pk sterke 2,0-liter is de voordeligste optie voor 25.995 euro. De Dynamic Style beschikt in tegenstelling tot de Active Style over parkeersensoren, een winterpakket en zeven stoelen. De Alhambra Stylance heeft er een aux-aansluiting bijgekregen. Het Business Line-pakket is vervallen, maar het radio/navigatiesysteem en de lederen stoelen blijven als losse opties verkrijgbaar.