De nieuwe Corvette ZR-1 heeft op de Nürburgring laten zien geen kind te hebben aan de Nissan GT-R. Met een flinke tegenwind op het lange rechte stuk en ondanks een paar foutjes onderweg dook de Corvette vijf seconden onder de recordtijd van de GT-R.

Met een rondetijd van 7 minuten en 24,4 seconden is de Corvette ZR-1 de snelste serieproductieauto die in standaardtrim het ruim twintig kilometer lange traject heeft voltooid. De enige aanpassingen die aan de auto waren gedaan, waren extra veiligheidsvoorzieningen en een radio om in contact te kunnen blijven met de mensen in de pits. De speciale Michelin-banden komen ook onder de productieversie te zitten.

De ZR-1 werd bestuurd door Jim Mero, ontwikkelingsingenieur bij Corvette. Hij gaf ruiterlijk toe geen perfecte ronde te hebben gereden. Bovendien klaagde de testcoureur over hevige tegenwind. Desalniettemin stuurde hij de auto bijna vijf seconden sneller rond ‘de Groene Hel’ dan de Nissan GT-R, die maar kort van het record heeft kunnen genieten. Het is nu afwachten hoe lang de tijd van de Corvette blijft staan.