De Jaguar XK is dit jaar zestig jaar oud. Het diamanten jubileum wordt gevierd met speciale opties voor de XK en XKR: de Diamond Edition Packages. Deze verfraaiingen kunnen nog verder worden opgetuigd met het exclusieve Dutch Diamond Edition Package.

Voor 7.500 euro – een voordeel van ruim dertig procent – wordt de Jaguar XK coupé of convertible uitgerust met het Diamond Edition Package. Dit omvat een omlijsting in aluminium, 19 inch lichtmetalen velgen, het Luxury Sport interieur en het Jaguar Smart Entry System. Het pakket voor de XKR (zelfde prijs) is bijna identiek, maar biedt 20 inch velgen.

Het Luxury Sport interieur – wat overigens ook voor andere XK- en XKR-versies verkrijgbaar is – bevat enerzijds zacht gelooid leder als bekleding van stoelen, deur-, zij- en instrumentenpanelen evenals het middenconsole. Anderzijds gaat het om verstelbare romp- en hoofdsteunen plus stoelen. De laatste kunnen elektrisch in zestien standen worden gezet, ook voor de lendenen. Met het Smart Entry systeem kunnen de portieren ontgrendeld worden zonder dat de Smart Key uit de jaszak moet worden gehaald.

Voor de Jag-rijder die zijn auto nóg meer wil verfraaien, is er het Dutch Diamond Edition Package. Dit pakket bestaat uit graphite gespoten velgen, raamlijsten, grille, luchthappers en signature blade. Bij de XK krijg je bovendien een XK Diamond voorbumper. Het Dutch Diamond Edition Package is verkrijgbaar voor 2.500 euro, alleen samen met het Diamond Edition Package. Beide pakketten zijn tot het eind van het jaar leverbaar.

De geschiedenis van de Jaguar XK gaat terug tot 1948. Toen beleefde de XK120 zijn première op de London Motor Show. De ‘120’ verwees naar de topsnelheid van 120 mijl/u (bijna 200 km/u), wat in die tijd ongehoord was. Lange tijd was de fraai vormgegeven XK uitgevoerd met een zescilinder motor. Tegenwoordig hebben de XK en XKR V8-motoren.