Nu de hype rond de Jaguar XF een beetje is weggezakt, heeft het Britse merk weer even tijd om aandacht te besteden aan de overige modellen. Het kwam tot de conclusie dat de XK een beetje achterbleef en daarom introduceert Jaguar een nieuwe instapversie.

Aan de onderkant van het XK-gamma is de 3,5-liter V8 Coupé E toegevoegd. Met deze nieuwe versie duikt de vanafprijs van de XK plotseling onder een ton. Kostte de voordeligste uitvoering voorheen nog 113.090 euro, de nieuwe XK Coupé E is er al vanaf 99.990 euro. Daarmee is de Jaguar zelfs goedkoper dan een Mercedes-Benz CLK 500.

Uiteraard gaat de prijsverlaging wel ten koste van enkele voorzieningen. De Coupé E krijgt bijvoorbeeld geen navigatiesysteem. Ook is de auto niet voorzien van Bluetooth-connectiviteit. Daarnaast wordt het speciale ophangingsysteem CATS (Computer Active Technology Suspension) achterwege gelaten. Dat betekent echter niet dat de auto karig is uitgerust. Onder meer het dual zone automatic climate control, het touch screen control system en park distance control behoren nog altijd de standaarduitrusting.