Automerken zijn meesters in het aandikken, van de kleinste aanpassing weten ze een revolutionair nieuw model te maken. Als een merk dus een ‘minor change’ aankondigt, moet het wel echt een minimale wijziging betreffen. Dat blijkt in het geval van de Suzuki Grand Vitara best mee te vallen.

Het exterieur is op enkele punten aangepast, in het interieur zijn andere materialen gebruikt en de uitrusting is uitgebreid met standaard climate control op alle uitvoeringen en een nieuwe boordcomputer. Inderdaad geen schokkende wijzigingen, maar toch het vermelden waard. Het belangrijkste nieuws valt echter te melden over de aandrijving. Aan het leveringsgamma zijn twee nieuwe benzinemotoren toegevoegd, een 2,4-liter viercilinder met 169 pk en een 3,2-liter V6 met 233 pk (alleen voor de vijfdeurs).

De opgefriste Suzuki Grand Vitara verschijnt medio september in de showroom. De prijslijst begint bij 22.999 euro voor de driedeurs 1.6 Base. De vijfdeurs is er vanaf 26.799 euro. Het grote verschil valt te verklaren doordat het vijfdeursgamma start met de 2,0-liter motor. Overigens zijn ook beide basismotoren licht gewijzigd, waarbij met name de CO2-uitstoot is verbeterd. Voor dieselrijders blijft de 1,9-liter common-rail turbodiesel beschikbaar.