Ford USA heeft de als ‘modeljaar 2010’ te verwachten nieuwe Mustang in gecamoufleerde vorm laten optreden tijdens het grootste historische race-evenement van Noord-Amerika. De nieuwe Mustang was er de pace-car en verkeerde onder meer in gezelschap van vele andere klassieke Mustangs. Een en ander vond afgelopen weekend plaats op de ‘Mustang Day’ tijdens het evenement Road America.

De ingepakte Mustang geldt als een slimme opwarmer voor het enthousiaste, Mustang-georiënteerde publiek, dat tegen het einde van dit jaar met de definitieve versie zal kunnen kennismaken. Ford nam de opmerkelijke stap om rechtstreeks met de eigen rijders in contact te treden. Het omschrijft hen met veel respect als grote kenners van het merk en trouwe volgelingen van het begrip Mustang. Interessant voor de bezoekers was dat ze naar hartenlust konden proefrijden met alle actuele Ford-modellen. Niet op het circuit, echter.

De 2010 Mustang kreeg vanuit Ford USA gezelschap van onder meer een gloednieuwe, uiteraard donkergroene (Dark Highland Green) Mustang ‘Bullitt’. Deze speciale Mustang heeft een aangepast onderstel en een naar liefst 315 pk opgevoerde motor. Saillant detail: een DVD van de film Bullitt met Steve McQueen uit 1968 is door de technici van Ford gebruikt om de nieuwe Mustang ‘Bullitt’ precies hetzelfde uitlaatgeluid te geven als de klassieke Mustang destijds.