Jaguar North America is voor het tweede achtereenvolgende jaar als beste naar voren gekomen in een kwaliteitsonderzoek van de toonaangevende instantie J.D. Power. De Amerikaanse Jaguar-dealers blijken beter te begrijpen wat bij een goede service komt kijken dan hun collega’s van andere merken. Ander nieuws is de alleen voor de Britten bestemde XK60 jubileumeditie.

De ‘J.D. Power and Associates 2008 Customer Service Index (CSI) Study’ geldt als het belangrijkste onderzoeksinstituut voor de autosector in Noord-Amerika. Het vraagt consumenten jaarlijks naar hun bevindingen met onder meer autodealers. Naar aanleiding daarvan ontstaat een ranglijst. Volgens de bezitters van auto’s tot drie jaar oud is de Jaguar-organisatie de beste. Het onderzoek van J.D. Power werd dit jaar voor de 28e keer gehouden. Het is gebaseerd op enquêtes die van januari tot en met april dit jaar zijn afgenomen onder maar liefst 87.302 eigenaars van auto’s, die zij tussen 2005 en 2007 kochten. Het onderzoek betreft onder meer de servicegerichtheid van de dealer, ervaringen in de showroom en de kwaliteit van de dienstverlening in het algemeen.

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de Jaguar XK-reeks, die in 1948 startte met de XK120, introduceert Jaguar voor de Britse markt een speciale uitvoering van de XK, die eenvoudig ‘XK60’ heet. De XK60 is gebaseerd op de XK Coupé en Convertible en heeft onder meer aluminium details in het interieur, speciale 20 inch lichtmetalen wielen, een nieuwe voorspoiler, een ander achterpaneel, verchroomde ventilatieopeningen in de flanken en speciale uitlaatsierstukken.

In Nederland is tot het einde van het jaar en ook ter gelegenheid van zestig jaar XK, het bijzondere Diamond Edition Package op de XK leverbaar, eventueel uitgebreid tot het Dutch Diamond Edition Package.

Jaguar stelt terecht dat er in zestig jaar veel is veranderd, maar dat het begrip schoonheid nog altijd met de XK-serie wordt geassocieerd. De inmiddels veelgezochte en soms peperdure klassiekers XK120, XK140 en XK150 spreken nog altijd zeer tot de verbeelding van liefhebbers.